Fijnstofmeting bij printers

U kunt Ecolucht inschakelen voor fijnstofmetingen bij printers en drukpersen op kantoor en in drukkerijen. We onderzoeken bijvoorbeeld de merken HP, Ricoh, Epson, Xerox, Kyocera, Heidelberg en Canon. Onze missie is om inzicht te geven over de fijnstof impact van oude en nieuwe printers op de luchtkwaliteit. En informeren klanten over oplossingen om de hoeveelheid fijnstof te reduceren. We kunnen op locatie langskomen voor een luchtkwaliteit onderzoek op kantoor of in de drukkerij.

De printer fuser produceert fijnstof uitstoot zodra deze de cartridge opwarmt. Fijnstof kan leiden tot gezondheidsrisico’s, luchtweginfecties, hoofdpijn, afnemende arbeidsproductiviteit en ziekteverzuim. Het is dus van groot belang om de lucht rondom de printer grondig te analyseren. Wilt u meer weten over fijnstofuitstoot van de nieuwe cold inkjettechnologie en wilt u bijdragen aan de duurzaamheid. Voor meer informatie over printers & fijnstof adviseren wij contact op te nemen.

Ecolucht is gespecialiseerd in fijnstofmetingen en oplossingen voor een gezond binnenklimaat op kantoor (of in de drukkerij). Iedere situatie begint met een professionele fijnstofmeting. Meten is weten! In welke mate hangt er fijnstof in de lucht op kantoor? Hoeveel fijnstof wordt veroorzaakt door de printer? Hoe is het overall gesteld met de luchtkwaliteit op het werk? Onze services:

Fijnstof door printer toner

Hoe meer afdrukken u maakt hoe meer toner er verwerkt wordt door de printer. De printerfuser smelt de toner en hecht deze op het papier. Bij dit productieproces kunnen schadelijke stoffen vrijkomen. Bij iedere fijnstofmeting op kantoor meten we bij de printer de volgende luchtkwaliteitrisico’s:
  • » fijnstof: ultrafijnstofdeeltjes vanuit de fuser
  • » TVOC: alle bruto vluchtige organische stoffen en overige dampen

Nieuwe fijnstofvrije printers

Printerfabrikanten focussen met hun MVO duurzaamheid visie vooral op een langere levensduur, circulair refurbishing of een lager energieverbruik. Maar er is opmerkelijk weinig oog voor fijnstof problemen. Heeft uw printer leverancier weleens gesproken over fijnstof? Een fijnstofmeting voorgesteld? Ecolucht heeft productvergelijkingen verricht tussen verschillende A-merken. Gelukkig zijn er verschillende ECO modellen waarmee u mooie kleurenafdrukken kunt maken in een schone lucht.

Fijnstof tips bij de printer

  • 1) Fijnstofmeting op kantoor: meten is weten
  • 2) Pak het probleem aan bij de bron: vervang uw printer door een schonere technologie
  • 3) Zorg voor voldoende ventilatie en luchtverversing
  • 4) Systeem reiniging en/of systeem upgrade van uw luchtbehandelingskast
  • 5) Losse krachtige Hepa luchtreiniger plaatsen naast de printer
  • 6) Wij raden af om fijnstoffilters te integreren met uw printer
  • 7) Overleg met uw printer leverancier (Xerox, Canon, Ricoh, Minolta, HP)
  • 8) Vervang uw oude printer voor nieuwe schonere technologie

Fijnstoffilter op uw printer

Er zijn verschillende aanbieders die pretenderen de ideale oplossing aan te bieden voor het fijnstofprobleem bij printers. Wij zijn géén voorstander van fijnstoffiltermodules geïntegreerd met uw printer of multifunctional. Ze wijzigen de luchtcirculatie in het apparaat wat kan leiden tot printerstoringen en garantieproblemen en afdrukkwaliteitproblemen. Kies voor een schone printer of zet een krachtige Hepa luchtreiniger gewoon naast het apparaat neer. Dan kan de printer beter functioneren.